facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Κύστες στις ωοθήκες και υπογονιμότητα

Ερώτηση απο Άγνωστη (18.3.2014)

"Καλησπέρα. Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω και αν μπορείτε να με βοηθήσετε και να με καθοδηγήσετε. Προσπαθούμε εδώ και 1 χρόνο περίπου να αποκτήσουμε μωράκι με τον σύζυγο μου και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έκανα κάποιες αναλύσεις και είχα υψηλή μια ορμόνη την οποία και έχω ρυθμίσει μετά από επίσκεψη μου σε ενδοκρινολόγο. Σημειώστε ότι έχουν εμφανιστεί σπυράκια στην περιοχή που είναι το πηγούνι εδω και 6 μήνες περίπου. Ποτέ δεν είχα στο παρελθόν τέτοιο πρόβλημα. Ούτε στην εφηβεία. Σε επίσκεψη μου στον γυναικολόγο μου είχα μικρές μικρές κύστες οι οποίες εξαφανίστηκαν με την περίοδο. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής 1. Πρέπει να πάρω αντισυλληπτικά για κάποιο χρονικό διάστημα; 2. Αφού οι κύστες έφυγαν με την περίοδο γιατί εξακολουθώ να μην μπορώ να μείνω έγκυος ; 3. Μήπως οι κύστες δεν έχουν φύγει γι αυτό και το πρόσωπο μου δεν καθαρίζει εύκολα (με παρακολουθεί και δερματολόγος) 4. Σε επίσκεψη μου στον γυναικολόγο μου τον περασμένο μήνα δεν είχα κύστες ενώ τον προπερασμένο είχα και διερωτήθηκε και ο ίδιος τι συμβαίνει. Τι μπορώ να κάνω; Είναι κάτι ανησυχητικό;"

Απάντηση απο γιατρό (25.3.2014) 

"Αγαπητή κυρία Άγνωστη , τα στοιχεία που μου αναφέρετε είναι πολύ λίγα έτσι ώστε να μπορέσω να σας απαντήσω. Για παράδειγμα τι είδους κύστες είναι αυτές που αναφέρετε, μιλάτε για πολυκιστικές ωοθήκες ή απλώς για ορώδεις κύστες. Επίσης ότι έχετε μια ορμόνη ανεβασμένη. Ποια? Και με ποια θεραπεία έγινε φυσιολογική? Θα ήθελα πιο πολλές πληροφορίες.

Στην διάθεση σας."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.