facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
ο γιατρός απαντάει

κύστες στις ωοθήκες

Ερώτηση από χρήστη (25.2.2013)

"Γεια σας τυχαία αντιλήφθηκα ότι υπάρχει δυνατότητα μέσω της σελίδας σας να πάρω μία ακόμα ιατρική γνώμη για το θέμα που με απασχολεί οπότε δεν χάνω τίποτα να σας αναλύσω τι μου συμβαίνει. Έχω λοιπόν ένα γιο που απέκτησα απολύτως φυσιολογικά και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια για σύλληψη. Από τότε και ως τον περασμένο Αύγουστο που το παιδί μου ήταν ήταν λίγο πριν κλείσει τα 3 του χρόνια είχα επαφές πάντα με μεγάλη προσοχή ούτως ώστε να μην μείνω ξανά έγκυος. Τον Αύγουστο λοιπόν που βάλαμε μπροστά να προσπαθούμε για ένα δεύτερο παιδάκι προγραμματισμένα πια ήρθαν τα πάνω κάτω στην περίοδο μου...τον πρώτο μήνα δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα, εμένα με κυρίευσε το άγχος γιατί νομίζοντας ότι θα συλλάμβανα το ίδιο εύκολα με την πρώτη φορά ένιωσα μετά να μην με παίρνει χρονικά γιατί το παιδί μου μεγάλωνε...Αμέσως άρχισα να αδιαθετώ πότε κάθε 15 μέρες πότε κάθε 35 εγώ που πάντα είχα σταθερότατο κύκλο 28-30 ημερών... Πήγα στον γυναικολόγο και από τότε κάθε μήνα που με παρακολουθεί βλέπει κύστη στις ωοθήκες μου από 2,5 μέχρι και 4,5 εκατοστά. Υποστρίζει ότι είναι λειτουργικού χαρακτήρα μιας που έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για θυροειδή καρκινικούς δείκτες κτλ...Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, δεν είχα ποτέ πολυκυστικές ωοθήκες ούτε εγώ ούτε η μητέρα μου ..Από τότε όμως δεν έχω κάνει καμία φυσιολογική ωορηξία μιας που πότε από την αριστερή μου ωοθήκη πότε από την δεξιά δημιουργώ κύστη που τον επόμενο μήνα έχει σχεδόν απορροφηθεί και δίνει τη σειρά της στην άλλη πλευρά. Ο γιατρός μου μου συνέστησε λοιπόν μία θεραπεία με αντισυλληπτικά χάπια για 3 μήνες τουλάχιστον...Εγώ αυτή την στιγμή βρίσκομαι στον πρώτο μήνα της θεραπείας γιατί όλο τον καιρό δεν έλεγα να το αποφασίσω και ήλπιζα όλα να στρώσουν από μόνα τους με καλή διατροφή κτλ...Αυτό το οποίο θέλω να ρωτήσω είναι αν πιστεύετε ότι οι 2 μήνες χρήσης τους αρκούν και αν θα μπορούσα να ξεκινήσω ίσως τα glucophage για πιο γρήγορα αποτελέσματα...Διαβάζω για όλες τις κοπέλες που βασανίζονται με πολυκυστικές ότι χρησιμοποιούν παρόμοιες θεραπείες αν και βέβαια θέλουν να κάνουν ένα παιδί οπότε γιατί δεν είναι τελείως ανάποδο να θέλω να κάνω παιδί και όμως να παίρνω τρεις μήνες αντισσυληπτικά τα οποία και με έχουν εξασθενήσει σε όλα τα επίπεδα??? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας"

Απάντηση γιατρού (26.2.2013)

"Αγαπητή φίλη,

Η λήψη αντισυλληπτικών για 3 μήνες είναι σωστή, αμέσως μετά μπορείτε να πείτε στον γυναικολόγο σας να σας κάνει μια ήπια πρόκληση ωορρηξίας, παρακολούθηση υπερηχογραφικά της ωορρηξίας, χορήγηση ωορρηκτικής ένεσης πχ. pregnil. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε σίγουρα ωορρηξία και με λίγη υπομονή θα μείνετε έγκυος."


Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.