facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

ΚΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΔΑΣ

Ερώτηση από Andy (10.11.2013)

"Γεια σας. Είμαι 29 ετών και επιθυμώ να κάνω παιδάκι. Προσπαθούμε 6-7 μήνες αλλά ακόμα τίποτα... Στον τελευταίο υπέρηχο η γιατρός μου βρήκε πιθανό ενδομήτριο πολύποδα και πιθανη ενδομητρίωση (κύστη 3 εκ), συστήνοντάς μου να κάνω υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση αντίστοιχα. Εσείς πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες να γίνουν αυτές οι επεμβάσεις, διαφορετικά δεν θα μπορέσω να μείνω έγκυος;"

Απάντηση από γιατρό (14.11.2013)

"Αγαπητή Andy,

Όσον αφορά τον πολύποδα αυτός θα πρέπει σίγουρα να αφαιρεθεί διότι επηρεάζει την γονιμότητα. Για το θέμα της ενδομητρίωσης και παίρνοντας υπόψη και την μικρή ηλικία σας νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένετε ακόμα λίγο. Εξάλλου οι έξι επτά μήνες δεν είναι αρκετό διάστημα για μια σύλληψη. Να υποθέσω ότι το σπέρμα είναι φυσιολογικό φυσικά.

Στην διάθεσή σου."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.