facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > Κονδυλώματα και υπογονιμότητα
ο γιατρός απαντάει
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Κονδυλώματα και υπογονιμότητα

Ερώτηση απο Μαριάννα (19.2.2014)

"Καλησπέρα.. Εδώ κ 4 χρόνια έχω διαγνωσθεί με κονδυλώματα! Τα έβγαλα εξωτερικά κ αυτό με έκανε να πάω στo γιατρό... ως τότε δεν έκανα τεστ καθώς είχα μόνο μια σχέση! Τώρα διαγνώστηκε στον οργανισμό μου και ουρεόπλασμα! Πήρα αντιβίωση για 20 μέρες το vibratmicyn και αύριο θα κάνω πάλι καλλιέργεια να δω αν έχει υποχωρήσει! Διαβάζω όμως ότι προκαλεί υπογονιμότητα... Μπορεί να προκαλέσει κάτι χειρότερο σ συνδυασμό με τ κονδυλώματα που έχω;; Θα πάθω σίγουρα καρκίνο εξαιτίας των κονδυλωμάτων; Θα μπορώ να κάνω παιδιά;"

Απάντηση απο γιατρό (25.2.2014)

"Αγαπητή Μαριάννα, η λοίμωξη με ουρεόπλασμα δεν αποτελεί λόγο υπογονιμότητας. Η παρουσία του ιού των κονδυλωμάτων χρειάζεται κατ αρχάς τακτικό έλεγχο με τεστ Παπανικολάου η κολποσκόπηση αν χρειαστεί. Ο συνδυασμός και των δυο καταστάσεων δεν προκαλεί επίσης υπογονιμότητα. Για το θέμα της κακοήθειας του τράχηλου είναι βέβαιο ότι μια σωστή παρακολούθηση στον γυναικολόγο είναι η καλύτερη ασπίδα απέναντι στην συγκεκριμένη νόσο.

Στην διάθεση σου."


Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.