facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
ο γιατρός απαντάει
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Θρομβοφιλία & κύηση

Ερώτηση απο Αναστασία (12.6.2014)

"Καλησπέρα είμαι 37 χρονών κ έχω 2 παιδάκια. Πριν τα αποκτήσω είχα μία αποβολή στην 5η εβδομάδα και μία παλίνδρομη στην 7η. Κάνοντας κάποιες εξετάσεις βρέθηκε πρόβλημα θρομβοφιλίας και έκανα ενέσεις clexan και στις 2 εγκυμοσύνες. Μετά την απόκτηση του δεύτερου μωρού που τώρα είναι σχεδόν 2 ετών ξανά έμεινα έγκυος και ενώ έκανα τις ενέσεις κανονικά η κύηση τελικά ήταν παλίνδρομη... το έμβρυο έβγαινε μία εβδομάδα μικρότερο δεν υπήρχε καρδιακός παλμός και έπεσε η χοριακή... δεν το περίμενα με τίποτε δεν το πίστευα αφού νόμιζα το πρόβλημα είχε εντοπιστεί. Έκανα απόξεση και ακόμη δεν μπορώ να το ξεπεράσω... ήθελα πολύ ένα τρίτο μωρό. Φοβάμαι πάρα πολύ να ξαναπροσπαθήσω. Μήπως υπάρχει κάτι που δεν έχουμε εντοπίσει; Μήπως είμαι επιρρεπής στις παλίνδρομες; Ευχαριστώ."

Απάντηση απο γιατρό (17.6.2014)

"Αγαπητή Αναστασία, από την στιγμή που έκανες αντιπηκτική αγωγή στην διάρκεια της τελευταίας κύησης ο πιο πιθανός λόγος της παλινδρόμησης είναι η χρομωσομιακή πιθανή ανωμαλία του εμβρύου. Αυτή η πιθανότητα θα μπορούσε να διαγνωστεί αν έχει σταλεί καρυότυπος στο έμβρυο. Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση, σε αυτές όμως τις καταστάσεις στις παλινδρομήσεις δηλαδή λόγο χρομοσωματικών ανωμαλιών, ο άνθρωπος και η επιστήμη του δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

Στην διάθεση σου."


Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.