facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Θηλασμός και σεξουαλική δραστηριότητα

Ερώτηση από Ευτυχία (23.1.2013)

"5 μήνες γεννήσαμε φυσιολογικά το πρώτο μας παιδί, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε σεξ με τον άντρα μου, γιατί πονάω αρκετά! Έχω δοκιμάσει κάποιες κολπικές αλοιφές για την ξηρότητα του κόλπου καθώς και λιπαντικά, αλλά δυστυχώς δεν έχω δει αποτέλεσμα!Μου έχουν πει ότι λόγω του ότι θηλάζω αποκλειστικά τη μπεμπούλα μας, αυτή η κατάσταση μπορεί να παραμείνει μέχρι να σταματήσω το θηλασμό, αλλά εγώ ιδανικά θα ήθελα να θηλάζω για 2 χρόνια! Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;"

 

Απάντηση από γιατρό (23.1.2013)

"Αγαπητή φίλη,

ο θηλασμός δεν έχει καμία σχέση με τη δυσκολία που αντιμετωπίζετε στη σεξουαλική σας ζωή μετά τον φυσιολογικό τοκετό σας. Εξάλλου πιστεύω ότι γνωρίζετε πως κατά τη διάρκεια του θηλασμού, όσο και αν διαρκέσει, όλες οι γυναίκες έχουν μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Παρόλο που οι πληροφορίες που μου δίνετε δεν είναι αρκετές πιστεύω ότι το πρόβλημα έχει σχέση περισσότερο με την ανατομική κατάσταση του κόλπου σας μετά τον τοκετό. Θα πρέπει πρώτα από όλα να εξεταστείτε γυναικολογικά έτσι ώστε να αποκλειστούν τυχόν στενώσεις μετά από συρραφή του κόλπου που ακολουθεί την περινεοτομή. Μετά τη γυναικολογική σας εξέταση θα σας δοθούν και οι κατάλληλες οδηγίες."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.