facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Εξετάσεις μετά από αποβολή

Ερώτηση απο κυρία Θεοδωρίδου (14.4.2014)

"Είμαι 38 ετών και έκανα πριν 4 μήνες μία προσπάθεια με εξωσωματική η οποία οδήγησε σε κύηση και τελικά σε αποβολή στους 2 μήνες (δεν ακούσαμε την καρδιά του μωρού). Πριν προχωρήσω σε δεύτερη προσπάθεια ο γιατρός μου ζητάει να κάνω τις εξής εξετάσεις : Καρυότυπο ζεύγους, θρομβοφιλίας, nk υποπληθυσμοί λευκοκυττάρων, ζάχαρο-καμπύλη ζαχάρου, ινσουλίνη, θυρεοειδούς (έχω κάνει πριν ένα χρόνο και δε βρέθηκε κάτι) και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο. Θεωρείτε ότι είναι αναγκαίες;"

Απάντηση απο γιατρό (22.4.2014)

"Αγαπητή κυρία Θεοδωρίδου η παλινδρόμηση μιας κύησης στο πρώτο τρίμηνο οφείλεται κυρίως σε χρωμοσωμιακές ανωμαλίες του εμβρύου. Οι υπόλοιπες παθολογικές καταστάσεις είναι εκείνες τις οποίες ψάχνει ο γιατρός σας με τον συγκεκριμένο έλεγχο που προτείνει. Φυσικά και δεν είναι λάθος να τις κάνετε. Το πιο πιθανό είναι να βγουν φυσιολογικές. Αν όμως κάτι υπάρξει θα έχετε και την αιτία ίσως της παλινδρόμησης.

 Σας εύχομαι καλή επιτυχία."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.