facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Ενδομητρίωση και επίτευξη νέας εγκυμοσύνης

Ερώτηση απο Αντωνία (12.4.2014)

"Γιατρέ γεια σας. Έκανα λαπαροσκόπηση λόγω ενδομητρίωσης και τώρα είμαι σε τεχνητή εμμηνόπαυση με ένεση arvecap 11,25 που έκανα στις 16/01. Λογικά μέσα στον Μάιο περιμένω την πρώτη μου περίοδο. Συγχρόνως, πραγματοποίησα την εξέταση CA 125 και μου έβγαλε τιμή 16,49 (ενώ προ χειρουργείου η τιμή ήταν 32). Θεωρείτε ότι με αυτή την τιμή της CA είναι δυνατή η επίτευξη εγκυμοσύνης ή θα πρέπει να κάνω και άλλη ένεση arvecap για να μειωθεί και άλλο η τιμή της CA; Ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση απο γιατρό (22.4.2014)

"Αγαπητή Αντωνία κατ’ αρχάς συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης αλλά βρισκόμουν στο εξωτερικό. Όσον αφορά την ένεση για την ενδομητρίωση, είναι υποβοηθητική μετά από ένα χειρουργείο. Το αν θα υπάρξει κύηση μετά από την επανεμφάνιση της περιόδου δεν εξαρτάται μόνο από την τιμή του CA125 αλλά και από άλλους παράγοντες. Μπορείτε αμέσως να προσπαθήσετε για την επίτευξη κύησης. Με ποια μέθοδο όμως θα είναι απόφαση του γιατρού σας που έχει και όλες τις πληροφορίες.

 Σας εύχομαι καλή επιτυχία."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.