facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Εμβόλιο κατά του HPV

Ερώτηση απο Αρχοντούλα (12.3.2014)

"Γεια σας Κύριε Προκοπάκη θα ήθελα την γνώμη σας γιατί έχω μπερδευτεί. Έχω κάνει τον Ιανουάριο 2014 κωνοειδή εκτομή με νυστέρι για cin iii όλα πήγαν καλά και τα αποτελέσματα της βιοψίας μου δείξανε ότι τα χειρουργικά όρια είναι ελεύθερα. Σε λίγο διάστημα επίκειται να κάνω κ το τεστ ΠΑΠ. Σήμερα που πήγα για μια γυναικολογική εξέταση ρουτίνας μου είπε η γιατρός πως καλό θα ήταν να κάνω το εμβόλιο του HPV και εγώ και ο άντρας μου. Της είπα ότι ξεκινήσαμε (εγώ είμαι 41 ετών) να προσπαθούμε για παιδάκι γιατί δεν έχουμε ακόμα και μου είπε πως μετά από το χρόνο πρέπει αφού κάνω πρώτα το εμβόλιο και εγώ και ο σύζυγος (46 ετών). Κ. Προκοπάκη ειλικρινά κρέμομαι από τα χείλη σας. Πήγα και στο φαρμακείο και μου είπανε ότι το κόστος είναι αρκετό με 25% που μου τα έγραψε η γιατρός (ασφάλεια ΙΚΑ και οι δύο) αλλά πέραν αυτού όταν ήρθα σπίτι και άνοιξα το ιντερνετ για να ψάξω έπεσα πάνω σε ένα site όπου έλεγε Ύποπτο το νέο εμβόλιο Gardasil για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ειλικρινά έχω προβληματιστεί δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω ή όχι. Δεν σας κρύβω ότι ο άνδρας μου είναι αντίθετος διάβασε και το προαναφερθέν site και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων του είπα ότι θα μιλήσω μαζί σας και ανάλογα την απάντηση θα δούμε αν θα το κάνουμε ή όχι χίλια ευχαριστώ."

Απάντηση απο γιατρό (13.3.2014)

"Αγαπητή Αρχοντούλα, πιστεύω ότι το εμβόλιο κατά του HPV αυτή την στιγμή δεν θα προσφέρει τίποτα. Ήδη η λοίμωξη έχει συμβεί και έχει χειρουργικά θεραπευτεί. Η παρακολούθηση πλέον θα πρέπει να γίνεται με τεστ Παπανικολάου και με κολποσκόπηση. Θα πρέπει να διακοπεί το κάπνισμα και οι σεξουαλικές επαφές απαραίτητα με προφυλακτικό. Μετά από τρίμηνο ή τετράμηνο που ο τράχηλος θα έχει αποκτήσει ουλώδη ιστό και θα έχει επιθηλιοποιηθεί θα πρέπει να αρχίσετε άμεσα την προσπάθεια για παιδί. Μην ξεχνάτε την ηλικιακή ομάδα στην οποία βρίσκεστε. Η ηλικιακή αυτή ομάδα σημαίνει ότι πρέπει μέσα στην χρονιά να μείνετε έγκυος και ότι ίσως χρειαστούν τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως σπερματέγχυση ή εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στην διάθεση σας."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.