facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

εμβρυομεταφορα κατεψυγμενων και ωορρηξια

Ερώτηση από Κατερίνα (7.10.2013)

"μου γραωατε οτι η εμβρυομεταφορα κατεωυγμενων γινετερ την 18η μερα. τι εννοειτε? εγω ρωταω για το πρωτοκολλο που ξεκινας μονο με cyclacur την 2η μερα της περιοδου (χωρις καταστολη). σε εκεινο το μηνα γινετε κανονικα η ωορηξια σωστα? επηρεαζει η ωορηξια την ημερα της εμβρυομεταφορας και πως προγραμματιζεται σωστα αυτη η μερα?"

Απάντηση από γιατρό (9.10.2013)

"Αγαπητή Κατερίνα,

μιλάμε για το ίδιο μάλλον πρωτόκολλο. Αρχίζει με cyclacur από την πρώτη μέρα του κύκλου, προοδευτικά αυξανόμενο, και προστίθεται προγεστερόνη την δέκατη τέταρτη μέρα. Η εμβρυομεταφορα σε αυτό το πρωτόκολλο γίνεται την δέκατη όγδοη μέρα. Ακόμα και αν γίνει η ωορρηξία δεν επηρεάζει την όλη διαδικασία από τη στιγμή που το ενδομήτριο αυξάνει χρησιμοποιώντας φαρμακευτικά μέσα. Εάν δεν χρησιμοποιηθούν φάρμακα θα πρέπει η εμβρυομεταφορα να γίνει 3-4 μέρες μετά την ωορρηξία.

Καλή σας επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.