facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εγκυμοσύνη και γάτες

Ερώτηση από Sofia (23.10.2014)

"Γεια σας θέλω να σας ρωτήσω την άποψή σας. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσω να μείνω έγκυος λόγω ότι μεγάλωσα από παιδί και ακόμα ζω μαζί με πολλές γάτες? Οι γάτες που είχαμε και έχουμε είναι ανεμβολίαστες ταΐζαμε δηλαδή τις γάτες της γειτονιάς και αυτές μαζεύονταν σπίτι και επειδή τα αγαπάμε πολύ τα έχουμε μέσα. Πείτε μου σας παρακαλώ υπάρχει τέτοια περίπτωση? Είχα κάνει εξετάσεις τοξοπλάσματος και φαινόταν ότι είχα περάσει παλιά τη λοίμωξη και έχω αντισώματα αλλά πέρα από αυτό εγώ ρωτώ γενικότερα γιατί διάβασα κάπου ότι υπάρχει περιστατικό που δεν έκανε παιδία λόγω ότι ζούσε με γάτες. Με τον σύντροφό μου ερχόμαστε σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις χωρίς όμως να ολοκληρώνει μέσα αλλά παρολαυτα δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος μπορεί να είναι ανησυχητικό σημάδι αυτό? Γιατί ακούω άλλους που αμέσως πιάνουν παιδί αν δεν πάρουν προφύλαξη. Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα όμως σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων."

Απάντηση από γιατρό (28.10.2014)

"Αγαπητή Sofia οι γάτες και η επαφή με αυτές δεν είναι λόγος υπογονιμότητας. Όσον αφορά την απορία σας γιατί δεν μένετε έγκυος απαντάται μονή σας μιλώντας για την αποφυγή εκσπερμάτωσης του συντρόφου στον κόλπο σας. Είναι η πιο παλιά αντισυλληπτική μέθοδος. Νομίζω επομένως ότι ανησυχείτε χωρίς λόγο.

Στη διάθεσή σας"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.