facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δεύτερο παιδί μετά από χειρουργείο πολύποδα

Ερώτηση από Εύα (5.9.2013)

"Γιατρέ μου θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. 01.11. 2010 έκανα ένα χειρουργείο πολύποδα στη μήτρα και μετα ξεκινήσαμε προσπάθεια με τον σύζυγο για παιδάκι τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη έμεινα έγκυος στην κορούλα μας (ουσιαστικά δυο μήνες προσπάθεια). Γέννησα Οκτώβριο του 2011 και τον Δεκέμβριο του 2012 έμεινα έγκυος μετα από μία φορά συνεύρεσης (την ημέρα ωορηξίας 30.12.2012) . Δυστυχώς 14.02.2013 απέβαλα (έκανα καθαρισμό με επέμβαση,έκανα και για θρομβοφιλία εξετάσεις, όλα καλά). Από Απρίλιο του 2013 έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια όλες τις γόνιμες μέρες αλλά ακόμα δεν έχουμε αποτέλεσμα. Είμαι 34 χρονών και έιχα την αίσθηση ότι "πιάναμε" εύκολα παιδί. Τώρα μου έχει κολλήσει στο μυαλό ότι η μήτρα μου δεν είναι πια "φιλική" είτε λόγω των δύο επεμβάσεων και της γέννας (φυσιολογική) είτε λόγω ηλικίας. Τι πιστεύετε - έχετε να προτείνετε? Ευχαριστώ πολύ."

Απάντηση από γιατρό (6.9.2013)

"Αγαπητή Εύα,

από την ανάγνωση και μόνο του ιστορικού σας, πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί είναι η μήτρα σας και οι σάλπιγγές σας. Πολλές φορές εμείς οι γυναικολόγοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα μετά από τέτοιου είδους επεμβάσεις. Θα πρέπει να κάνετε λοιπόν αρχικά μια υστεροσαλπιγγογραφία που θα σας δείξει την κοιλότητα της μήτρας αλλά και την ποιότητα των σαλπιγγών σας αρχικά, και κατόπιν ίσως μια υστεροσκόπηση, που θα αποφασιστεί μετά την σαλπιγγογραφία, έτσι ώστε να παρατηρηθεί η κοιλότητα της μήτρας με κάμερα. Θα πρέπει να αποκλειστούν προβλήματα με αυτές τις δυο εξετάσεις, έτσι ώστε η συζήτηση να επεκταθεί στα θέματα που σχετίζονται με την ηλικία.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.