facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αδυναμία σύλληψης εδώ και ένα χρόνο

Ερώτηση από Κωνσταντίνα (26.8.2014)

"Καλησπέρα σας,

Είμαι 29 ετών και εδώ και 12 μήνες (Σεπτέμβριο 13) έχω ελεύθερες επαφές με τον σύζυγό μου. Τον Μάρτιο 14 έκανα κάποιες ορμονικές εξετάσεις (LH 5, TSH 7) και ο γιατρός μου μού πρότεινε να ξεκινήσω κλομιφαίνη 50mg κύκλο παρά κύκλο. 2 μήνες μετά πήρα και 2η γνώμη γιατρού ο οποίος μου είπε ότι η σωστή δόση για μένα είναι 100 mg σε κάθε κύκλο και για 6 μήνες συνολικά. Αυτός ο μήνας θα είναι ο 5ος που παίρνω την κλομιφαίνη μετά από 4 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Τον προηγούμενο μήνα κάναμε και σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε 11 εκ με κινητικότητα 50%. Ο γιατρός μας ζήτησε να το επαναλάβουμε. Εσείς θεωρείτε ότι με τα παραπάνω δεδομένα μπορούμε να έχουμε φυσιολογική σύλληψη ή θα πρέπει να πάμε σε μέθοδο σπερματέγχυσης; Επίσης με αυτά τα δεδομένα, ποιες είναι οι πιθανότητες σύλληψης χωρίς χρήση κλομιφαίνης (εφόσον δε μπορώ να λαμβάνω για περισσότερο από 6 μήνες); Ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από γιατρό (28.9.2014)

"Αγαπητή Κωνσταντίνα,

Από την στιγμή που υπήρξε διάστημα ενός έτους με ελεύθερες επαφές χωρίς να επιτευχτεί εγκυμοσύνη σημαίνει ότι χρειάζεστε έναν βασικό έλεγχο σαν ζευγάρι και ιατρική βοήθεια. Ο έλεγχος αφορά σπερμοδιάγραμμα, σαλπιγγογράφια, έλεγχο υπερηχογραφικό για ύπαρξη ωορρηξίας. Αφού γίνουν αυτά θα αποφασιστεί από τον γιατρό το είδος της βοηθείας. Με αυτά που μου γράφετε πιστεύω ότι χρειάζεστε παρακολούθηση ωορρηξίας, είτε σε πρόκληση είτε σε φυσικό κύκλο, με υπερηχογράφημα και όχι στα "τυφλά" και την ημέρα της πρόκλησης ωορρηξίας με ένεση, σπερματέγχυση. Η γνώμη μου φυσικά είναι με επιφύλαξη διότι δεν έχω όλα τα στοιχεία που χρειάζονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.