facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Έγκυος ή όχι; Τι κάνω τις πρώτες ημέρες;

Ερώτηση από Μαρία (21.7.2015)

“Γεια σας και καλησπέρα. Συγγνώμη για την ερώτηση αλλά θα ήθελα να απευθυνθώ σε έναν ειδικό για να ηρεμίσω. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι είμαι 18 χρονών και είμαι σε μία σχέση πριν 1 βδομάδα συναντήθηκα με το αγόρι μου μετά από 3 μήνες και βρεθήκαμε χωρίς προφυλάξεις, ξέρω πως η περίπτωση εγκυμοσύνης από προσπερματικά είναι σχεδόν απίθανη αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι βρισκόμουν στις γόνιμες μέρες μου μια μέρα πριν την ωορρηξία μου. Περιμένω περίοδο σε μια βδομάδα και ο κύκλος μου είναι πολύ σταθερός. Έκανα τεστ εγκυμοσύνης μετά την 5η μέρα επαφής θα ήθελα να ρωτήσω είναι έγκυρη η πρόγνωση του τεστ σε αυτή την περίπτωση και αν τυχόν ήμουν έγκυος τα συμπτώματα θα ήταν αισθητά στην πρώτη βδομάδα κυήσεως; ”

Απάντηση από ιατρό (16.8.2015)

“Αγαπητή Μαρία πρώτα από όλα θα έπρεπε να είχες χρησιμοποιήσει την λύση της επείγουσας αντισύλληψης που είναι η μονή μέθοδος που μπορεί να εμποδίσει μια σύλληψη. Όσον αφορά το θέμα της κύησης ένα τεστ κυήσεως ούρων βγαίνει θετικό στην φάση της καθυστέρησης. Η β χοριακή αίματος μπορεί να δείξει κύηση μερικές μέρες νωρίτερα.”

Στη διάθεσή σας


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.