facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

baby-with-mother-at-bed-2

baby-with-mother-at-bed-2

Το δέρμα είναι η πρώτη άμυνα του οργανισμού για όλους μας. Ειδικά για τα βρέφη, που είναι πιο ευάλωτα στις απειλές του περιβάλλοντος, η προστασία και η καθαριότητα του δέρματός τους είναι βασική προτεραιότητα. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, λοιπόν;

Πώς να αντιμετωπίσω το παράτριμμα (σύγκαμα) από τις πάνες;

Πώς να αντιμετωπίσω το παράτριμμα (σύγκαμα) από τις πάνες;

Η περιοχή που καλύπτεται από την πάνα, δεν αερίζεται, είναι εκτεθειμένη σε πολλή υγρασία, σε ερεθιστικές ουσίες, π.χ. αμμωνία και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα κόπρανα. Επιπλέον, η πάνα επενδύεται εξωτερικά από νάιλον και έτσι τα ούρα δε φεύγουν, αλλά μένουν μέσα και επιδρούν στο δέρμα, σαν να βάζουμε μια κομπρέσα.

Πως να θεραπεύσετε τους δερματικούς ερεθισμούς

Πως να θεραπεύσετε τους δερματικούς ερεθισμούς

Το δέρμα των μωρών είναι πολύ ευαίσθητο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να υφίστανται ερεθισμό από την πάνα. Μπορείτε να προλάβετε ή να θεραπεύσετε τα προβλήματα αυτά στο σπίτι ακολουθώντας τα παρακάτω:

Δερματολογικη περιποίηση του μωρού μου

Δερματολογικη περιποίηση του μωρού μου

Σε μερικά μωρά δεν αρέσει το μπάνιο, γι’ αυτό δεν είναι αναγκαίο να κάνετε μπάνιο στο μωρό σας κάθε μέρα. Για να καθαρίσετε το μωρό σας χρειάζεστε μια μικρή λεκάνη με βρασμένο νερό (περιμένοντας να γίνει δροσερό) και διάφορα κομμάτια βαμβάκι, ξεχωριστό για κάθε περιοχή.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.