facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Έχουμε σχολείο σήμερα! Συμβουλές για το πρωινό ξύπνημα

Έχουμε σχολείο σήμερα! Συμβουλές για το πρωινό ξύπνημα

Έχουμε σχολείο σήμερα! Συμβουλές για το πρωινό ξύπνημα

Η πρωινή προετοιμασία σίγουρα θα γίνει ρουτίνα μετά τους πρώτους μήνες από την έναρξη του σχολείου. Κάθε αρχή και δύσκολη δε λένε; το ίδιο ισχύει και για το πρωινό ξύπνημα που μπορεί για τους γονείς να είναι πιο εύκολο, ειδικά εάν συμπίπτει με την ώρα που πάνε στη δουλεία, για τα παιδιά όμως που έχουν ξεσυνηθίσει, είναι υπόθεση! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

Το προηγούμενο βράδυ…

Δείτε το δελτίο του καιρού. Ο καιρός μερικές φορές δεν είναι προβλέψιμος. Καλό είναι κάθε βράδυ να ελέγχουμε την αυριανή θερμοκρασία

Επιλέξτε τα ρούχα που θα φορέσει. Διαλέξτε μαζί τα ρούχα της αυριανής ημέρας και βγάλτε τα έξω από την ντουλάπα για να τα  βρείτε εύκολα χωρίς να ψάχνετε το πρωί.

Ελέγξτε το πρόγραμμά του. Δείτε τις δραστηριότητες του αυριανού προγράμματος και ετοιμάστε μαζί τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ήρθε η ώρα της καληνύχτας! Κάντε ένα χαλαρωτικό μπανάκι και πείτε καληνύχτα!

Προετοιμάζουμε το σακίδιο και το κολατσιό του. Φτιάχνουμε κρύο σάντουιτς και βάζουμε σε multi pack πλυμένα φρούτα. Ελέγχουμε τις εργασίες του για αύριο, βάζουμε όλα τα τετραδιάκια και σύνεργα (μολύβι, μαρκαδόρους, σβηστρά  κλπ) μέσα στο σακίδιο.

Προετοιμάζουμε το πρωινό πριν την αναχώρηση. Ελέγχουμε το ψυγείο για γάλα και βγάζουμε τα δημητριακά στο τραπέζι. Όσο περισσότερο κοιμηθούμε τόσο το καλύτερο!

Το πρωί

Σηκωθείτε πρώτες. Ετοιμάστε το πρωινό πριν ξυπνήσει το παιδί σας.

Δώστε του χρόνο. Μπορεί να χουζουρέψει στο κρεβάτι ή να φάει πολύ αργά το πρωινό του. Πάντα, ειδικά στην αρχή, βάλτε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς. Εάν στην πορεία βλέπεται ότι όλα γίνονται πιο γρήγορα, μπορείτε να ξυπνήστε λίγο πιο μετά!

Το χαιρετάμε χαμογελώντας για να αρχίσει όμορφα η μέρα του!

 

Από τη συντακτική ομάδα του babyzone.gr

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.