facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πώς πλένονται τα παιδικά ρούχα;

Πώς πλένονται τα παιδικά ρούχα;

Πώς πλένονται τα παιδικά ρούχα;

Τα βρέφη και τα νήπια, επειδή δεν έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ευάλωτα σε μικρόβια και ιούς.  Έρευνες έδειξαν πως τα ρούχα της οικογένειας που μπαίνουν στο πλυντήριο μαζί με τα παιδικά ευθύνονται για τη μεταφορά μικροβίων.

Για τον λόγο αυτό, τα ρούχα των βρεφών και των νηπίων θα πρέπει να πλένονται χωριστά και να χρησιμοποιείται απορρυπαντικό με βάση το σαπούνι. Απαγορευτικά είναι τα κάθε είδους ενισχυτικά πλύσεων, τα λευκαντικά και γενικότερα κάθε χημική καθαριστική ουσία.

Ο θερμοστάτης του πλυντηρίου θα πρέπει να ρυθμίζεται στους 60ο Κελσίου και άνω, αφού σε αυτήν τη θερμοκρασία καταστρέφονται τα ακάρεα, οι μύκητες και το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου, που ιδιαίτερα στην ηλικία των 2-3 ετών δύσκολα καταπολεμείται.

Τα παιδικά ρούχα θα πρέπει να απλώνονται στον ήλιο και να σιδερώνονται πολύ καλά και σε όσο το δυνατόν μεγάλη θερμοκρασία (για τους ίδιους λόγους).

 

Γράφτηκε από: Νίκος Παπανικολάου
Δημοσιογράφος - Απόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, συνιδρυτής του www.medisense.gr
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: npap.politics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.