facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Ερώτηση από Κωνσταντίνα (19.3.2017) 

“Καλημέρα, το μωρό μου είναι 6 εβδομάδων. Τις τελευταίες 2 μέρες έκανε κακάκια που είχαν μέσα κάτι καφέ κομματάκια πολύ μικρά αλλά όχι σε κάθε κένωση. Και τα κακάκια της μυρίζουν άσχημα σχεδόν κάθε φορά. Θηλάζω και της δίνω και φόρμουλα 2 φορές τη μέρα. Τι μπορεί να είναι; Η διατροφή μου; Επιπλέον, το βράδυ κοιμάται πολύ ανήσυχα στριφογυρίζει συνέχεια, κουνάει τα πόδια της σαν να την ενοχλεί κάτι και αερίζεται πολύ συχνά. Φαντάζομαι πονάει η κοιλίτσα της από τα αέρια. Δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι κολικοί, από αυτά που έχω διαβάσει δεν φαίνονται να είναι συμπτώματα κολικών. Τι μπορώ να κάνω για να τη βοηθήσω να έχει πιο ήσυχο ύπνο?”

Απάντηση από παιδίατρο (19.3.2017)

Ερώτηση από Έφη (17.3.2017)

“Καλησπέρα σας η κορούλα μου παρουσιάζει μεγάλη περίμετρο στο κεφάλι και η παιδίατρος μας έστειλε για υπέρηχο όταν ήταν 4 μηνών. Το αποτέλεσμα ήταν το παρακάτω και όλοι έλεγαν πως ήταν καλό:
"οριακή διεύρυνση του κοιλιακού συστήματος (εύρος μετωπιαίων κεράτων 0.5 εκ περίπου και σωμάτων πλάγιων κοιλιών 0.9εκ δε και 1.1 εκ αρ. φυσιολογικό εύρος της 3ης κοιλίας. Παρατηρείται ήπια διεύρυνση του περιφερειακού υπαραχνοειδούς χώρου (απόσταση μεταξύ άνω οβελιαίου κόλπου-φλοιού 0.67εκ δε και 0.5εκ αρ) (καλοήθης διεύρυνση του περιφερειακού υπαραχνοειδούς χώρου με μικρή συμμετοχή του κοιλιακού συστήματος?)
Κλινική συνεκτίμηση- επί ενδείξεων επανέλεγχος ή/και περαιτέρω"
Τώρα έχει μπει στο δέκατο μήνα και η περίμετρος είναι 48.4 ενώ γεννήθηκε με 35 περίμετρο και 2.830 βάρος.
Ανησυχούμε πολύ αλλά η παιδίατρος λέει να περιμένουμε μέχρι το δωδέκατο μήνα καθώς η μικρή έχει πολύ καλή ψυχοκινητική ανάπτυξη. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (18.3.2017)

Ερώτηση από Γιώτα (16.3.2017) 

“Γιατρέ καλησπέρα! Έκανα μέτρηση στο μωρό (7 μηνών) για βιταμίνη D και έχει 18. Θηλάζει αποκλειστικά, δεν έχει πάρει ποτέ σταγόνες βιταμίνης D και έχουμε μπει και στις τροφές. Πόσες σταγόνες πρέπει να της δίνω και για πόσο καιρό; Επίσης δεν τρώει τη βανίλια εμπορίου, τι άλλο μπορώ να δώσω; Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (16.3.2017)

Ερώτηση από nikolk (11.3.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωρό 4 μηνών το οποίο θήλασε για 2 1/2 μήνες και τώρα τρώει γάλα φόρμουλας. Λίγο πριν διακόψουμε το θηλασμό ανέπτυξε τη συνήθεια να κοιμάται στην αγκαλιά μου κατά τη διάρκεια της μέρας. Το τελευταίο 15θημερο η συνήθεια αυτή έχει ενταθεί. Ακόμα κι αν έχει αποκοιμηθεί στα χέρια μου για μισή ώρα μόλις μπει στην καλαθούνα ξυπνάει. Κάποιες φορές το ίδιο συμβαίνει και τη νύχτα. Αναρωτιόμουν αν πρέπει να επιτρέψω τη συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς κι αν όχι πως να την διακόψω; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (11.3.2017)

Ερώτηση από ΤΖΕΝΗ (9.3.2017) 

“Η κορούλα μου είναι 7 μηνών και τρώει φρουτόκρεμα κατά τις 11 και το απόγευμα κρέμα (ρυζαλευρο, φαριν λακτε,7 δημητριακών),θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να δίνω την κρέμα στις 11 και φρουτόκρεμα το απόγευμα ώστε να πίνει το βραδινό γάλα. Τι μου προτείνετε; Επίσης, μέχρι πότε μπορώ να συνεχίσω να δίνω κρέμα δημητριακών κτλ;"

 

Απάντηση από παιδίατρο (11.3.2017)

Ερώτηση από Θάλεια (6.3.2017)

“Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο επικίνδυνος είναι ο επιχείλιος έρπητας σε μωράκι 7 μηνών αν τυχόν κολλήσει; Τι συμπτώματα θα έχει και σε πόσο καιρό θα εκδηλωθούν; Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (6.3.2017)

Ερώτηση από Σοφία (2.3.2017) 

“Καλημέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο κάνει φυσιολογικές κενώσεις όσον αφορά τον αριθμό και το χρώμα από όσα ξέρω, αλλά εδώ και καιρό, και μάλιστα πρώτη φορά όταν ήταν 2-3 μηνών, βγάζει κάτι μαύρα στα κακά. Είναι σαν μικρά σποράκια θα μπορούσα να πω. Πήγα σε δύο μικροβιολόγους οι οποίοι μου είπαν πως δεν πρόκειται για παράσιτα, παρόλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι είναι. Η παιδίατρός μου μού είπε ίσως χνούδια από κουβέρτα που της έχει ξανατύχει, αλλά ούτε αυτό μπορεί να είναι γιατί δεν έχει τίποτα σκούρο που να μπορεί να μασήσει. Πίνει από την αρχή ξένο γάλα και τα σποράκια της μπανάνας που έχω διαβάσει αποκλείεται να είναι γιατί τα έβγαζε και πριν ξεκινήσει τα φρούτα. Μήπως σας έχει ξανατύχει και μπορείτε να με βοηθήσετε;”

Απάντηση από παιδίατρο (2.3.2017)

Σελίδα 1 από 54

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.