facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Η πρώτη συνάντηση νεογέννητου και σκύλου

Η πρώτη συνάντηση νεογέννητου και σκύλου

Βγήκατε από το μαιευτήριο και τώρα βρίσκεστε στο κατώφλι του σπιτιού σας αγκαλιά με το νεογέννητο μωρό σας. Η πρώτη σας σκέψη είναι πώς θα αντιδράσει ο σκύλος στην άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας, αφού τώρα πια αυτός θα χάσει τα... πρωτεία, που είχε μέχρι πριν λίγο.

Οι εκπαιδευτές σκύλων έχουν να δώσουν αρκετές συμβουλές, σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσετε το νεογέννητό σας στο σκυλί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές:

1) Όσο βρισκόσαστε ακόμη στο μαιευτήριο, δώστε στο σκυλάκι σας ένα αντικείμενο του μωρού σας, ώστε να μάθει να ξεχωρίζει τη νέα μυρωδιά. Έτσι, την πρώτη φορά που θα αντικρίσει το μωρό, η οσμή θα του είναι πολύ οικεία.

2) Αφήστε τα καλάθι με το μωρό έξω από το σπίτι και μπείτε σε αυτό μόνοι σας. Ασχοληθείτε λίγο με το σκυλάκι σας και αμέσως μετά πάρτε το και οδηγείστε το στο μωρό. Στην αρχή θα πάει κοντά του, θα το επεξεργαστεί, θα το μυρίσει και θα κουνήσει την ουρά του από χαρά για τη νέα του ανακάλυψη.

3) Μόλις μπείτε στο σπίτι σας, βάλτε το μωρό στη μέση του δωματίου και αφήστε το σκυλάκι σας να το... ανακαλύψει. Μόλις το μυρίσει θα σας γαβγίσει, για να πάτε κοντά του και να δείτε το νέο του απόκτημα.

Εάν ακολουθήσετε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι πως το κατοικίδιό σας θα είναι ο φύλακας-άγγελος του παιδιού σας.

 

 

Γράφτηκε από: Βασιλική ΤζαβέλλαWebsite: http://www.medisense.gr
Άλλες πληροφορίες
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.