facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αλλεργίες στα κατοικίδια;

Αλλεργίες στα κατοικίδια;

Αν το παιδί σας έχει εμφανίσει αλλεργία στο σκύλο ή τη γάτα σας, η μοναδική λύση δεν είναι να ξεφορτωθείτε το κατοικίδιό σας. «Είναι όμως σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του παιδιού σας στα αλλεργιογόνα του ζώου καθώς αυτό θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των συμπτωμάτων του», λέει ο καθηγητής ιατρικής Richard Weber, M.D.

Τρεις τρόποι να το καταφέρετε:

Κάντε το ζωάκι μπάνιο κάθε εβδομάδα

Σύμφωνα με τον Dr Weber, το άφθονο νερό είναι το μυστικό. Αν έχετε μια μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα που δεν έχει συνηθίσει να την πλένουν, αρχίστε σιγά σιγά. Στάξτε λίγο νερό στο τρίχωμά της και μετά δώστε της μια γατολιχουδιά. Σε κάθε μπάνιο αυξάνετε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείτε.

Όχι ζωάκια στο υπνοδωμάτιο

«Περνάμε τουλάχιστον το 1/3 της ζωής μας στο υπνοδωμάτιο» τονίζει ο Dr Weber.

Εγκαταστήστε μία συσκευή

Μια συσκευή καθαρισμού του αέρα με φίλτρο HEPA (high efficiency particulate arrested filter) θα μειώσει σημαντικά το ποσοστό των σωματιδίων που οφείλονται στο ζωάκι τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

 

Από τη συνεργασία του babyzone.gr με το περιοδικό Parents
Τεύχος Ιανουάριος 2011

Γράφτηκε από: Περιοδικό PARENTS
Άλλες πληροφορίες
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.