facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Το μεγαλύτερο παιδί δείχνει να μη θέλει το μικρό. Πώς το χειρίζομαι;

Το μεγαλύτερο παιδί δείχνει να μη θέλει το μικρό. Πώς το χειρίζομαι;

Το μεγαλύτερο παιδί δείχνει να μη θέλει το μικρό. Πώς το χειρίζομαι;

Ερώτηση: "Έχω 2 αγοράκια 3 ετών και 4 μηνών. Ο μεγάλος μου δείχνει να μη θέλει τον μικρό. Τι να κάνω; Πώς να το χειριστώ;"

Η απάντηση από την ψυχολόγο: "Το αγοράκι σας μονοπωλούσε το ενδιαφέρον σας  για 3 χρόνια και ξαφνικά αναγκάζεται με τον ερχομό του μωρού να το μοιραστεί. Η μοναδικότητά του νιώθει πως απειλείται και σ’ αυτό πιστεύει ότι φταίει το μωρό που του την «κλέβει»,  μεταφέροντας σε αυτό όλα τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθει. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό από εσάς, δίνοντας του  καταρχάς τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί στην αλλαγή της  οικογένειας, ότι δεν άλλαξε τίποτα σχετικά με την αγάπη σας για εκείνο. Σε αυτό θα βοηθήσει να του επιτρέπετε να συμμετέχει στη φροντίδα του μωρού ώστε να έρθει πιο κοντά του και να νιώθει χρήσιμος και σημαντικός."

 

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.