facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Κοιμόμαστε μαζί με το παιδί μας – Είναι 4 ετών

Κοιμόμαστε μαζί με το παιδί μας – Είναι 4 ετών

Κοιμόμαστε μαζί με το παιδί μας – Είναι 4 ετών

Ερώτηση: "Ο γιος μου είναι 4 ετών και κοιμάται ακόμα στο κρεβάτι μας. Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να τον μάθω στο δωμάτιό του αλλά αδύνατον. Έχω αγανακτήσει. Τι να κάνω;"

Η απάντηση της ψυχολόγου: "Η προσπάθεια να το μάθετε να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο όσο μεγαλώνει θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Θα πρέπει λοιπόν να εξοπλιστείτε με αρκετή υπομονή και επιμονή μέχρις ωσότου συνηθίσει να κοιμάται στο χώρο του. Πολλές μαμάδες εγκαταλείπουν την προσπάθεια γιατί εξαντλούνται με την αντίδραση του παιδιού τους και ειδικά μια μαμά που εργάζεται, δύσκολα θυσιάζει τον ύπνο της. Μπορείτε να συνδημιουργήσετε κάτι στον χώρο του. Αυτό θα σας βοηθήσει για αρχή να αγαπήσει το χώρο του. Σταδιακά μετά μπορείτε να κοιμάστε μαζί του, για αρχή, στο χώρο του και σιγά σιγά να τον αφήνετε μόνο του, έχοντας ανοιχτή την πόρτα του δωματίου σας και τη δική του για να νιώθει ασφάλεια. Την περίοδο αυτής της αλλαγής μη τον πιέσετε με καμία επιπλέον αλλαγή γιατί οι προσπάθειές σας θα αποτύχουν και εκείνος θα πιεστεί αρκετά. Η σταθερή προσπάθειά σας θα ανταμειφθεί αργά ή γρήγορα."

Για θέματα που αφορούν στα παιδιά από 1 έως 18 ετών μπορείτε να καλείτε στο 115 25 «Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Μια νέα γραμμή συμβουλευτικής παιδιών, εφήβων και γονέων από την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Χρέωση 1 αστικής μονάδας για αστικά και υπεραστικά ανεξαρτήτως διάρκειας τηλεφωνήματος.

 

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.