facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Χωρισμός γονέων και πόσο επηρεάζει τα παιδιά

Χωρισμός γονέων και πόσο επηρεάζει τα παιδιά

Χωρισμός γονέων και πόσο επηρεάζει τα παιδιά

Ερώτηση: "Με τον άντρα μου ετοιμαζόμαστε να χωρίσουμε. Έχουμε δύο παιδιά 12 και 13 ετών αντίστοιχα. Πιστεύετε πως θα δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά μας ο χωρισμός μας;"

Η απάντηση από την ψυχολόγο: "Ένα διαζύγιο είναι δύσκολο και επίπονο για όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Δυσκολότερο όμως και πιο επικίνδυνο για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών είναι να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει ευτυχία και ηρεμία. Σίγουρα τα παιδιά σας θα δυσκολευτούν με αυτή την αλλαγή γιατί βρίσκονται κοντά στην εφηβεία, που ως γνωστό χαρακτηρίζεται από έντονη ανησυχία και δυσκολίες ακόμα και σε ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον. Θα πρέπει τα παιδιά να προσπαθήσετε να τα κρατήσετε μακριά από όλη την διαδικασία του διαζυγίου όσο αυτό είναι δυνατόν. Επίσης, σε μια τόσο μεγάλη αλλαγή έχουν ανάγκη από ασφάλεια και σταθερότητα. Αν για παράδειγμα το διαζύγιο φέρει και επιπλέον αλλαγή στην κατοικία ή το σχολείο, αυτό θα αποτελέσει επιπλέον δυσκολία προσαρμογής στη νέα κατάσταση. Έχουν ανάγκη να νιώσουν πως και η μαμά και ο μπαμπάς που δε θα μένουν πια μαζί τα αγαπάνε με τον ίδιο τρόπο και είναι οι ίδιοι απέναντί τους.

Για θέματα που αφορούν στα παιδιά από 1 έως 18 ετών μπορείτε να καλείτε στο 115 25 «Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Μια νέα γραμμή συμβουλευτικής παιδιών, εφήβων και γονέων από την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Χρέωση 1 αστικής μονάδας για αστικά και υπεραστικά ανεξαρτήτως διάρκειας τηλεφωνήματος."

 

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.