facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο ψυχολόγος απαντάει
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Ερώτηση από Μαρία (11.1.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 2,5 χρονών. Πριν δύο μήνες περίπου ο μπαμπάς μας έφυγε από το σπίτι γιατί από ότι μου είπε δεν ταιριάζουμε μετά από 7 χρόνια σχέσης και 3 παντρεμένοι.

Μια μέρα μου το ανακοίνωσε και σε μια βδομάδα μέσα είχε φύγει. Μάζεψε όλα τα ρούχα του μπροστά στο παιδί και έφυγε χωρίς καν να το χαιρετήσει. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά κάναμε μόνοι μας. Ήρθε για δύο ώρες μόνο δεύτερη μέρα Χριστουγέννων. Γενικά περνάει η βδομάδα και θα έρθει για μια ώρα το πολύ μια με δύο φορές τη βδομάδα. Τηλέφωνα δεν παίρνει καθόλου. Το τριήμερο που μας πέρασε δεν εμφανίστηκε καθόλου.

Ο μικρός την τελευταία φορά που ήρθε για μισή ώρα τον έσπρωχνε και ήθελε εμένα. Γενικά το τελευταίο καιρό έχει κολλήσει πάνω μου και δεν θέλει κανέναν και έχει αρχίσει να σηκώνει χέρι αν δεν του κάνεις το χατίρι η αν πάει κάποιος άλλος να τον πάρει. Εγώ να σας πω την αλήθεια η ψυχολογία μου δεν είναι ότι καλύτερο γιατί έγινε τελείως ξαφνικά και γρήγορα.

Δεν το περίμενα να γίνει. Δεν ήθελα να γίνει. Προσπαθώ όσο μπορώ για το παιδί να είμαι καλά αλλά μερικές φορές κλαίω και με έχει δει και προσπαθεί να μου σκουπίσει τα δάκρυα μου.

Ξέχασα να σας πω ότι τον μικρό τα πρωινά τον κρατάνε ακόμα οι γονείς του επειδή ο ίδιος θέλει αφού δεν υπάρχει άλλη βοήθεια. Σας παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε... Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.”

Απάντηση από ψυχολόγο (12.1.2017)

Ερώτηση από Andreas M. (1.1.2017)

“Καλή χρονιά! H κόρη μας είναι 18 μηνών και όποτε την δένουμε στο καρεκλάκι του αυτοκίνητου (οπίσθιας κατεύθυνσης - ομάδα 0+) για να ταξιδέψουμε, αρχίζει και κλαίει ασταμάτητα για ώρα. Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα της, με την ανοχή μου, την κρατούσε στην αγκαλιά της εδώ και 1 χρόνο οπότε μετακινούμασταν για να την θηλάζει αλλά και για να μην κλαίει. Άρα είναι λογικό ότι κλαίει τώρα που προσπαθούμε να της επιβάλλουμε τον σωστό τρόπο μεταφοράς της στο αυτοκίνητο. Τι προτείνετε να κάνουμε; Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι ήδη 9 κιλά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλέον καθισματάκι που να κοιτάει μπροστά (ομάδας 1) να αλλάξει κάτι;”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2017)

Ερώτηση από Χριστίνα (9.1.2017)

“Γεια σας, είμαι η Χριστίνα και είμαι 19 χρόνων. Έχω ένα κοριτσάκι που είναι 8 μηνών. Από τότε που γέννησα άρχισα να ξεχνώ πολλά πράγματα. Δηλαδή ξεχνάω λεπτομέρειες απ’ τη χθεσινή μέρα.

Μπορεί να δω μια ταινία και να το ξεχάσω. Πολλές φορές ρωτάω το φίλο μου να μου πει τι κάναμε χτες ή διαβάζω απ’ το ημερολόγιο μου για να θυμηθώ.. ακόμη μπορεί να ξεχάσω και πράγματα του παρόντος. Δηλαδή μπορεί να μου ζητήσει ο φίλος μου να του φέρω αλάτι και εγώ να πίνω νερό και μέχρι να αφήσω το μπουκάλι με το νερό στο ψυγείο να ξεχάσω αυτό που μου ζήτησε. Νιώθω άσχημα γι’ αυτό.

Και στην παιδίατρο όταν είναι να περιγράψω κάποια γεγονότα για το μωρό, τα γράφω για να της τα πω σωστά. Δεν είχα ποτέ ξανά απώλειες μνήμης.

Απευθύνομαι σε σας να μάθω αν το θέμα μου είναι ψυχολογικό. Μήπως επειδή ζω μια ρουτίνα με το μωρό και κάνω κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, μήπως αυτή είναι η αιτία; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2017)

Ερώτηση από Μαρία (15.12.2016)

“Το μωρό μου είναι 10 μηνών και θηλάζει πολλές φορές το βράδυ (5 φορες) δεν είναι φυσιολογικό πιστεύω αυτό. Τι πρέπει να κάνω; Υπ' όψιν τρώμε γενικά λίγο όλη την ημέρα από τροφές.”

Απάντηση από ψυχολόγο (15.12.2016)

Ερώτηση από Μαρίτσα (13.12.2016)

“Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια....
Έχω ένα κοριτσάκι που έχει κλείσει τα 4 και έχει μια ασχολία το τελευταίο διάστημα με το να τρίβει τα γεννητικά της όργανα... Αυτό ξεκίνησε από μικρή ηλικία, δηλαδή κάθονταν στο καρότσι και προσπαθούσε τεντώνοντας τα πόδια της να τρίψει την κάτω περιοχή... είχε σταματήσει για ένα διάστημα να ασχολείται με αυτό όπως και το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά το τελευταίο 2μηνο το έχει ξεκινήσει πάλι και πιο έντονα. Με αποτέλεσμα να το κάνει και στο σχολείο της, στο σπίτι μας και να μην την ενδιαφέρει άμα την παρακολουθεί κάποιος...

Δεν έχει αλλάξει κάτι στην οικογένειά μας, ούτε αλλαγή σπιτιού ή να προστέθηκε νέο μέλος ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να την επηρεάσει τόσο πολύ που να το κάνει σε καθημερινή βάση...

Προσπαθήσαμε να της πούμε ότι δεν πρέπει να το κάνει σε δημόσιο χώρο... ούτε να την μαλώνουμε.... Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε αυτό το θέμα? Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!”

Απάντηση από ψυχολόγο (13.12.2016)

Σελίδα 1 από 2

Βάμβουκα
Γεωργιάδου
Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.